Booking, depositum og betaling.

Når du booker en tid til tatovering hos mig, beder jeg om et depositum for at bekræfte din reservation. Du vil modtage et link til inkfillers.com, hvor du skal udfylde dine personlige oplysninger og give dit samtykke til mine betingelser. Depositum varierer alt eller størrelsen på din tatovering eller sessionslængden: mindre tatoveringer kræver et depositum på kr. 500,-, mens større tatoveringer eller dags-sessioner kræver et depositum på kr. 1000,-. For at bekræfte din reservation skal du betale depositummet kontant eller via mobilepay 227666.

På dagen for din tatoveringssession bliver depositummet fratrukket den endelige pris. Hvis du er forhindret i at møde op til din reservation, bedes du give mig besked mindst 48 timer før din session starter. Hvis ikke, bortfalder din ret til tilbagebetaling af depositummet, men du kan flyte dit depositum til en ny tidsbestilling. Jeg beder om forudgående varsel for at undgå spildt tid, da jeg sæter pris på mine kunders tid og ønsker at kunne glæde andre kunder, hvis du er forhindret i at komme.

Første møde

Jeg inviterer dig til mit hyggelige tatoveringsstudie, hvor vi som regel mødes over en kop kaffe for at brainstorme og udvikle ideer sammen. Som min kunde vil du være en aktiv del af denne proces, da det giver den bedste oplevelse og det bedste resultat baseret på min erfaring. Jeg sætter en ære i at imødekomme mine kunder på den bedst mulige måde for at sikre, at du får den tatovering, du ønsker.

Før tatovering

Hvad forventer jeg af dig, og hvordan er du bedst forberedt?

  • Jeg forventer, at du kan vise gyldigt billed-id, da man skal være over 18 år for at blive tatoveret.

  • Du er ædru og ikke påvirket af nogen form for euforiserende stoffer.

  • Du ikke er gravid eller ammende. Des lige blevet opereret - eller skal opereres snarlig.

  • Du møder op til tiden. Er du mere end 30 minuter forsinket anses tiden som være brugt, og jeg forholder mig retten til at tilbageholde depositum.

  • Du er forberedt i forhold til, hvad du gerne vil have, og du har reference-billeder eller anden information med, der giver mig en ide om, hvad du gerne vil have tatoveret. Det gør det meget lettere for mig, og det sparer samtidigt tid - og dermed penge for dig!

  • Tålmodighed er vigtigt. Det er ikke alle ideer og designs der er lige lette at udvikle, så hav tålmodighed, når jeg tegner og designer dit projekt.

  • Ved skrift, tal og symboler er det DIT ansvar, at alt er korrekt. Jeg tager ikke ansvar for stavefejl, forkert tegnsætning, datoer osv. Vi tjekker selvfølgelig i fællesskab, at alt er rigtigt skrevet/designet og går først i gang, når du siger OK.

  • Mød op ren, frisk og udhvilet! Jeg forventer, at du møder op med god personlig hygiejne og rent tøj for at mindske gener og infektions-risiko. Tag gerne noget løstsiddende tøj på der gør din tatoveringssession mere behagelig. Da det er tatoveringsblæk der arbejdes med, skal du være klar over, at det kan komme på dit tøj. Tag derfor ikke nyt, dyrt tøj på, hvis du ikke vil risikere noget. Jeg erstatter ikke tøj, der bliver plettet af blæk.

  • Det kan være hårdt for kroppen at blive tatoveret. Derfor er det vigtigt at man er frisk, udhvilet og har spist. Ved længere sessioner er det vigtigt, at du tager mad/drikke med - også gerne noget sukkerholdigt.

  • Du giver tilladelse til at jeg må offentliggøre billeder af din tatovering, medmindre andet er aftalt.


Aftercare

Efterbehandling af din tatovering

  1. Efter din tatovering er færdig, sørger jeg for at vaske den grundigt, så både tatoveringen og det omkringliggende område er helt rent. Herefter pakker jeg tatoveringen ind i en speciel beskyttelsesfilm, der beskytter mod friktion og bakterier. Denne film tillader tatoveringen at ånde og samtidig holde den fugtig.

  2. Denne film skal sidde på de første 3 døgn. Det er de første 3 døgn der er kritiske i forhold bakterier og infektion. Du vil opleve, at overskydende blæk og plasma hober sig op under filmen. Det ser ikke pænt ud, men det er helt normalt! Du skal intet foretage dig de første 3 døgn, medmindre filmen mod forventning falder af før tid - (Læs længere nede)

  3. Filmen fjernes derefter forsigtigt, gerne under bruseren, det gør det lettere for filmen at slippe. Derefter vaskes tatoveringen, MED RENE HÆNDER, for at fjerne overskydende blæk og plasma. Undgå lange bade. Tatoveringen må ikke opblødes. Lad den derefter lufttørre eller dup med køkkenrulle eller HELT RENT håndklæde.

  4. Vent 15-20 min med at smøre den. Man smører ALTID med RENE hænder. Selvom vi efter de 3 døgn er uden for større risiko for infektion, er det stadig ideelt altid at have rene hænder. Påfør aldrig mere creme end hvad huden kan optage. Tatoveringen skal kunne få luft.

  5. Du vasker med u-parfumeret sæbe og smører med creme din tatovering 3 gange om dagen eller efter behov i 3 uger, eller indtil den er fuldstændigt helet og føles som den omkringliggende hud.

  6. Når din tatovering heler, vil den begynde at klø, når den danner skorpe. Derefter skaller det øverste hudlag af, og helingen begynder sin afsluttende fase. Klø aldrig med neglene, brug altid en flad hånd hvis det klør. Det hjælper også at smøre den.

  7. Undgå for megen fysisk aktivitet eller arbejde de første dage efter at du er blevet tatoveret. Dette kan påvirke helingen og det færdige resultat.

  8. Undgå barbering på og omkring din tatovering til den er helet.

Du kan købe tattoo-creme her hos mig. Jeg har selv testet disse produkter som jeg er mere end tilfredse med!


!!!Vigtigt vedrørende hygiejne og krydskontaminering!!!

  • Skulle filmen mod forventning falde af før der er gået 3 døgn, eller har du fået en tatovering, der grundet placeringen, ikke har været mulig at pakke ind i denne film, gælder disse VIGTIGE forholdsregler:

  • Man vasker altid sine hænder rene, inden man rører, vasker eller smører en frisk tatovering.

  • Man undgår krydskontaminering ved ikke at røre ved noget, fra man har vasket hænder, og til man rører tatoveringen.

  • Lad altid cremen falde af tuben og ikke tage fra med fingrene. Smør altid kun med den rene hånd der ikke holder tuben med creme.

    Sørg for at alt hvad der kommer i kontakt med din nye tatovering, er RENT! Ikke kun at se på, men RENT SOM I NY-VASKET! Dette gælder håndklæder, tøj og ikke mindst sengetøj.


Du bør kontakte din læge i følgende tilfælde:

  • Hvis du får tiltagende rødme, hævelse og ømhed i huden som tegn på infektion.

  • Hvis tatoveringen bliver ved med at væske.

  • Hvis der opstår gul materie og tykke skorper.

  • Hvis hævelsen i tatoveringen ikke falder inden for cirka en uge.

Sol, solarie, sauna, lange bade og svømmeture må vente til din tatovering er fuldstændigt helet. Minimum 4 uger men gerne længere. Når din tatovering er ordentligt helet, kan du igen bruge solcreme, gerne med høj faktor. Indtil da må du holde dig i skyggen, eller dække den til, hvis du ikke kan undgå solen.


Opsummering

Det er yderst vigtigt, at du overholder alt vedrørende efterbehandling af din tatovering. Det er din garanti for et flot og holdbart resultat. Så snart du forlader mit studie, er jeg ikke herre over det videre forløb. Det er derfor DIT ansvar at følge retningslinjerne som beskrevet.


Rettelser og genfarvning

Jeg bestræber mig altid på at udføre mit arbejde ordentlig første gang. Det kan dog i nogle tilfælde være nødvendigt at rette, tilføje eller genfarve elementer. Dette gør jeg gerne uden beregning inden for de første 6 mdr., hvis alle retningslinjer er overholdt, og tatoveringen ikke bærer tydeligt præg af misvedligehold.


Risiko ved tatovering

Det er på eget ansvar, at man lader sig tatovere, og det der følger med såsom permanent ændring af udseende, risiko for infektioner og andre komplikationer.


Hygiejne

Tatoveringer indebærer altid en risiko for infektioner eller andre komplikationer. Det er dog sjældent at der opstår noget alvorligt. Det vigtigste, i forhold til en sikker tatovering er, at du bliver tatoveret hos en erfaren tatovør som har en høj hygiejnestandard.

Jeg bruger altid sterile nåle og engangsprodukter der opfylder alle krav fra sikkerhedsstyrelsen, som også kontrollerer at mit studie er registreret og opfylder alle krav vedrørende hygiejne. Jeg har selvfølgelig også det lovpligtige hygiejnebevis.

Der er nogle, der oplever gener ved deres tatoveringer. Den mest hyppige gene er, at tatoveringen klør i sollys, eller at man generelt oplever en vedvarende kløe eller hævelse i huden. I sjældne tilfælde kan der komme knuder i huden, betændelse, udslæt og eksem i tatoveringen eller sår der ikke heler.

Jeg tager hygiejne seriøst og går aldrig på kompromis med din sikkerhed.


Allergier

Sort er den farve, der er forbundet med den laveste risiko for gener i huden. Det er især rød og blandingsfarver af rød (violet, bordeaux, orange og pink) gul og grøn, der kan give kløe ved solbadning og i værste fald vedvarende kløe og hævelse.

Hudallergi overfor indholdsstofferne i en tatovering ses relativt sjældent. Hudallergi er imidlertid den hyppigste alvorlige komplikation til tatovering og ses særligt i røde tatoveringer eller i tatoveringer med røde blandingsfarver. Den viser sig som rødme, hævelse og kløe af tatoveringen.

Hvis du allerede har allergi, bør du være ekstra forsigtig med at få en tatovering.

Nogle personer kan være allergiske, overfor de farve- og indholdsstoffer der bliver brugt i tatoveringsfarverne.

Allergiske reaktioner er sjældne men kan forekomme. De varierer fra en simpel kløe og let ubehag og til at tatoveringen simpelthen må fjernes kirurgisk. Dette er dog yderst sjældent. Typisk betyder en allergisk reaktion kun en forlænget og besværet helingsperiode og ar-dannelse. Her taler vi dog kun om reelle farver. Der findes meget få eksempler på folk, der har fået allergiske reaktioner ved sort farve og gråtoner. Den farve der typisk giver problemer, er rød, så undgå denne farve hvis du ønsker at mindske risikoen for en allergisk reaktion.

Jeg bruger kun EU godkendte farver. Derudover får jeg opdateringer fra RAPEX, der informerer omkring skadeligt indhold i f.eks. tatoveringsfarve.


Ofte stillede spørgsmål

En tatovering er en permanent dekoration af huden, der skabes ved at indsætte farve i huden med en tatoveringsmaskine og dertil hørende tatoveringsnåle.

Se tatovørens galleri og læs anmeldelser på tatovører i dit område. Det kan hjælpe dig med at finde en, der har et godt ry og et talent for at skabe den slags tatovering, du ønsker.

Overvej placeringen af tatoveringen på din krop, størrelsen, designet og farverne, som du ønsker at bruge.

Følg tatoveringskunstnerens instruktioner for at forberede dig bedst muligt.

Smerten kan variere afhængigt af din smertetærskel og placeringen af tatoveringen. Nogle mennesker oplever en mild brændende eller stikkende fornemmelse, mens andre kan opleve smerten mere intens.

Jeg fortæller dig hvordan du passer på din tatovering når vi er færdige med at tatovere. Brug solcreme, når du udsætter din tatovering for sollys. Din tatovering skal dog være fuldstændigt helet inden du må bruge solcreme - indtil da skal den dækkes til hvis du ikke kan undgå at udsætte din tatovering for sollys.

Tatoveringer kan tage forskellig tid om at hele, afhængig af størrelsen og placeringen af tatoveringen. Det kan tage alt fra en uge til 3-4 uger for at din tatovering er helet færdig eller indtil huden ligner den omkringliggende hud.

Det anbefales ikke at få en tatovering, mens du er gravid eller ammer, da det kan være farligt for dig og din baby. Tatoveringsblæk og nogle af de kemikalier, der anvendes under tatoveringsprocessen, kan potentielt skade dit ufødte eller ammede barn.

Hvis du har fået en tatovering i de sidste 12 måneder, kan det påvirke din evne til at donere blod. Det er bedst at tjekke med din lokale blodbank for at se, hvilke regler der gælder for tatoveringer og bloddonation i dit område.

Ja, hvis tatoveringsudstyret ikke er steriliseret ordentligt eller hvis du ikke tager ordentlig pleje af din tatovering, kan du få en infektion.

Ja, nogle mennesker kan få en allergisk reaktion på tatoveringsblæk, især hvis de har allergier over for andre stoffer. Det er vigtigt at fortælle din tatovør om eventuelle allergier, du har, før du får en tatovering.

Det afhænger af den medicinske tilstand. Hvis du har en tilstand, der påvirker dit immunsystem, såsom HIV eller lupus, kan det påvirke din evne til at helbrede eller en tatovering. Det er vigtigt at tale med din læge og tatovør, hvis du har en medicinsk tilstand, før du får en tatovering.

Det afhænger af skadens type og placeringen på din krop. Det er bedst at tale med din tatovør og læge, hvis du har en skade eller et ar, før du får en tatovering.

Det anbefales ikke at tage smertestillende medicin, inden du får en tatovering, da det kan fortynde dit blod og øge risikoen for blødning og blå mærker. Hvis du er bekymret for smerten, kan du tale med din tatovør om muligheden for at anvende en bedøvelsescreme.

Det anbefales ikke at få en tatovering, hvis du er beruset eller påvirket af stoffer, da det kan påvirke din evne til at tage beslutninger og øge risikoen for komplikationer under tatoveringsprocessen.

Ja, du kan få en tatovering på dine øjenbryn eller læber, kendt som permanent makeup. Det er vigtigt at finde en erfaren og kvalificeret kosmetisk tatovør, der specialiserer sig i permanent makeup.

Ja, du kan få en tatovering på dine fødder eller hænder, men det kan være mere smertefuldt og tage længere tid at hele, da disse områder er mere udsatte og udsættes for mere friktion og bevægelse. Tatovering på hænder, hals og ansigt er dog ikke lovligt at udføre i Danmark efter nugældende lovgivning.

Ja, du kan få din tatovering dækket, såkaldt coverup. Man kan også lysne eller fjerne tatovering med laser.

Der er mange forskellige tatoveringsstilarter, herunder traditionel, japansk, portræt, realisme, neo-traditionel, tegneserie, Black Work og watercolor. Hver stil har sine egne unikke træk og kræver forskellige færdigheder fra tatovøren.

Ja, det er helt normalt at blive nervøs før man får en tatovering, især hvis det er din første. Det er vigtigt at tale med din tatovør og bede om en grundig forklaring af processen for at reducere dine bekymringer. De fleste bliver dog overrasket over at det slet ikke gør så ondt som først antaget.

Solcreme med høj faktor, 30+ og undgå direkte sollys er de bedste måder at beskytte din tatovering mod solen. Hvis du planlægger at være i solen i længere tid, kan du overveje at dække din tatovering med en T-shirt eller et tørklæde.

Det afhænger af, hvilken type tatovering du ønsker, og om du vil have den synlig eller skjult. Det er vigtigt at overveje, hvordan tatoveringen vil se ud i forhold til din kropsform, og om det vil være passende til din livsstil og karriere.

Ja, i de fleste lande er der en lovpligtig aldersgrænse for at få en tatovering. I Danmark er det for eksempel 18 år. Det gælder også selvom du har samtykke fra en forælder eller værge.

Der er flere måder at fjerne en tatovering på, herunder laserbehandling, kirurgisk fjernelse og dermabrasion. Laserbehandling er den mest almindelige metode, men det kræver flere sessioner, og det kan være smertefuldt og kostbart.